stockfoto's vs foto's met een persoonlijk tintje

Bijgewerkt: apr 30

Stockfoto's bieden vaak een uitkomst voor je website of flyer maar zelf vind ik dat je op moet letten dat je met zulke foto's niet in de anonimiteit verdwijnt. Foto's zijn juist een heel fijn medium om eigenheid en authenticiteit te laten zien. Je hoeft zeker niet op elke webpage of instagram post zelf in beeld te komen, maar het is wel leuk als je de lezer een kijkje gunt in 'jou wereld'.

Ter illustratie: Een knappe tandartsassistente met een Colgate smile in een hyper-steriele omgeving zou op het eerste gezicht goed kunnen werken, maar een eerlijke foto van je praktijk en personeel geeft een veel betrouwbaarder gevoel. Als stockfoto's verkeerd worden gebruikt, krijg ik altijd de associatie met een vrouw met te veel make-up op. Wie is ze echt onder al die lagen foundation?.. of erger nog... ze heeft vast iets te verbergen!

Eigen foto's hoeven zeker niet amateuristisch te zijn of onprofessioneel. Deze foto's maakte ik in januari voor een online leeromgeving van een klant. Het thema voor deze shoot heeft te maken met de relatie tussen ouder en kind. Met een beetje aandacht voor kleur en compositie heb je al snel een heel bruikbaar beeld...(make up en styling niet nodig!) We waren binnen 15 minuten klaar. De lokatie is het wel vertrouwde strand hier om de hoek, gewoon op een typisch bewolkte winterse dag. Hoewel de figuranten in deze foto's anoniem lijken zijn het de dochter en kleindochter van de therapeute.


Zoek je zelf ook foto’s voor een bepaald project of zou je willen sparren over hoe je je idee concreet kan visualiseren? ik help je er graag bij.

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven